Polovnjak 5

23.09.2024.

17:58

Električni polovnjaci se slabo prodaju, iako se često nude u bescenje

Tržišni udeo polovnih električnih vozila je znatno ispod dva odsto

Izvor: Revijahak, B92

Električni polovnjaci se slabo prodaju, iako se često nude u bescenje
Jaguar

Podeli:

Prema podacima nemačke Savezne uprave za saobraćaj motornih vozila, 2023. godine je manje od 100.000 polovnih električnih automobila promenilo vlasnika.

Na tržištu polovnih automobila uglavnom nisu igrali nikakvu ulogu, tržišni udeo je bio znatno ispod dva odsto. Takođe, cene su dosta niske, u poređenju sa odgovarajućim benzincima i dizelašima.

Broj dostupnih vozila je značajno porastao, a među njima ima i ponuda kod kojih morate dva puta pogledati cenu da biste zaista poverovali.

Jaguar

Na primer, premijum Jaguar i-Pace, koji ste pre nekoliko godina morali da platite više od 90.000 evra, sada je u nekim slučajevimadostupan za manje od 20.000 evra!

Naravno, kupovina polovnog električnog automobila nosi određeni rizik. Razlozi za skepticizam prilikom kupovine su različiti.

Mnoge nemačke kompanije vrše proveru stanja baterija za električna vozila. U najboljem slučaju, tu je i garancija proizvođača, koja obično važi osam godina (ili pređenih 160.000 km).

Mnogi električni automobili, poput pomenutog Jaguara, na oglase dolaze sa pozamašnom kilometražom, preko 100.000 km, a to je vreme kada svakako treba proveriti bateriju.

Još uvek nepoznata tehnologija, napredak u razvoju električnih vozila, visoke cene zamene baterija – sve to odbija potencijalne kupce polovnih električnih vozila.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: