Polovnjak 20

10.09.2024.

21:06

Budite oprezni kad kupujete polovnjake: Ovaj neverovatan primer pokazuje zašto! VIDEO

Da je kupovina polovnjaka ponekad kupovina "mačke u džaku", najbolje pokazuje primer ovog automobila.

Izvor: Jutarnji list

Budite oprezni kad kupujete polovnjake: Ovaj neverovatan primer pokazuje zašto! VIDEO
Audi

Podeli:

Crni Audi A3 Quattro 2.0T Premium Plus iz 2016. godine sa 170.000 pređenih kilometara našao se u ponudi na jednoj bugarskoj internet-stranici za prodaju polovnih automobila, po cijeni od oko 15.200 evra. 

Prodavac je u oglas stavio i broj šasije kompaktnog Audija, dajući potencijalnim kupcima priliku da kopaju dublje po istoriji ovog automobila.

Jednostavna provera broja šasije otkrila je mračnu tajnu ovog Audija. Ispostavilo se da je to model sa američkim specifikacijama, uvezen iz SAD, a osiguravajuća kuća u američkoj saveznoj državi Njujork ga je prodala za "siću" nakon što je razbijen u sudaru.

Prema Bid.Cars, vozilo je prodato na aukciji 2023. godine za oko 3.150 dolara. Niska cena bila je posledica velikog oštećenja na prednjem delu, ali čini se da je Audi učestvovao u sudaru pri relativno maloj brzini jer nisu aktivirani vazdušni jastuci.

Nakon aukcije čini se da je neko odvezao automobil iz SAD u Evropu, zamenio oštećene delove i zatim ga stavio na prodaju. Razlika u ceni koja je veća od 13.000 evra jasno pokazuje da je taj neko nameravao fino da zaradi na ovom autu, čak i nakon što se uračunaju troškovi transporta, delova i "ruke".

Popravak i preprodaja oštećenih vozila je u redu ako ceo proces uključuje transparentnost. Međutim, u mnogim slučajevima prodavci zanemaruju da pomenu ključne pojedinosti o prošlosti vozila, kako bi ih učinili privlačnijim nesuđenim kupcima i prodali ih po višoj ceni.

Čini se da s ovim Audijem A3 problemi nisu katastrofalni, ali postoji mnogo slučajeva u kojima se teško oštećeni automobili prodaju "kao novi". Još jedan uobičajeni problem je vraćanje brojača kilometara, kako bi se povećala vrednost automobila.

Podeli:

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: