Garaža 10

27.08.2024.

12:25

Koji automobili se više kvare, električni ili oni sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem?

Električni automobili imaju manje komponenti od vozila sa SUS motorima. Dakle, barem u teoriji, postoji manje habanja pokretnih delova i, potencijalno, manje kvarova.

Izvor: Revijahak, B92

Koji automobili se više kvare, električni ili oni sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem?
Shutterstock/ginger_polina_bublik

Podeli:

Ali prema nedavnoj studiji američke kompanije za istraživanje tržišta J.D. Power, to je pogrešna pretpostavka – analizirani podaci i iskustvo vlasnika pokazuju da električni automobili i plug-in hibridi zahtevaju više popravki u svim kategorijama nego vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Prema američkoj kompaniji za istraživanje tržišta, električni automobili zahtevaju znatno više popravki nego oni sa SUS motorima.

Električni automobili i plug-in hibridi moraju da idu u servise na popravke tri puta češće nego automobili sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

"Vlasnici najsavremenijih, tehnički vrhunski opremljenih BEV i PHEV vozila se bore sa problemima koji su toliko ozbiljni da svoje novo vozilo ostavljaju na servisima tri puta češće nego vlasnici vozila na benzin", kaže Frenk Henli, viši direktor u J.D. Power.

Razlozi bi mogli biti u novim i ranije neproverenim tehnologijama, ako i softverskoj složenosti pomenutih vozila.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: