Aktuelno 0

28.10.2024.

15:10

Mazda CX-80 stigla u prodajne salone FOTO

Novi najveći Mazdin SUV u Evropi osmišljen je kao konkurent etabliranim premijum markama na Starom kontinentu.

Izvor: B92.net

Mazda CX-80 stigla u prodajne salone FOTO
Mazda

Podeli:

Nakon lansiranja modela CX-60, potpuno novi CX-80 je drugi od dva nova modela za Evropu iz Mazdine Large Product Group.

Sa tri reda sedišta, najprostraniji automobil u Mazdinoj evropskoj ponudi sada stiže u ovlašćene Mazdine salone u Evropi i dostupan je za probnu vožnju, kažu u japanskoj kompaniji.

Mazda

Vozilo je dostupno u pet nivoa opreme: Exclusive-line, Takumi, Homura, Takumi Plus i Homura Plus.

Nivo opreme Takumi nudi luksuznu unutrašnjost sa belim Nappa kožnim presvlakama, oblogama od javorovog drveta i prepoznatljivim japanskim "visećim šavovima".

Mazda

Sa druge strane, nivo opreme Homura ima elegantnu crnu unutrašnjost sa Nappa kožnim presvlakama i oblogama sa završnom obradom Gun Metal.

Vozilo je dostupno u dve upečatljive nove boje karoserije: artisan red i melting copper.

Mazda

Unutrašnjost nudi svestranu opremu i korisne funkcije, uključujući tri konfiguracije u drugom redu sedišta: klupa za sedam putnika, "kapetanska" sedišta sa prolazom za šest putnika i "kapetanska" sedišta sa srednjom konzolom za šest putnika.

U poređenju sa CX-60, ima povećan prostor za ramena, prostor za glavu, širi razmak između tačaka gde se kukovi putnika nalaze kada sede u vozilu i veću udaljenost između prednjeg i drugog reda sedišta.

Mazda

Mazda CX-80 nudi dva napredna pogonska sistema: e-Skyactiv PHEV i e-Skyactiv D.

E-Skyactiv PHEV kombinuje Skyactiv-G 2.5 četvorocilindarski benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem, sa električnim motorom od 129 kW i litijum-jonskom baterijom kapaciteta 17,8 kWh.

Prosečna potrošnja goriva prema WLTP standardu je 1,6 l/100 km a emisiju CO2 samo 35-36 g/km, dok je autonomija vožnje samo na električni pogon 60-61 km.

Mazda

E-Skyactiv D motor se odlikuje rednim šestocilindarskim motorom zapremine 3.3 l sa 254 KS, poboljšanim Mazdinim 48V lakim hibridnim sistemom (M Hybrid Boost).

Nudi ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 219 km/h. Prosečna potrošnja goriva prema WLTP standardu iznosi 5,7-5,8 l/100 km, uz emisije CO2 u rasponu od 148 do 151 g/km.

Mazda

Mazda CX-80 koristi AWD platformu sa stalnim pogonom na sva 4 točka koji je više usmeren prema zadnjoj osovini.

Opremljena je prednjim ogibljenjem sa dvostrukim poprečnim ramenima i zadnjim multi-link vešanjem, što obezbeđuje udobnost vožnje, stabilno držanje vozila i glatku kontrolu karoserije tokom vožnje u krivinama.

Vozilo se takođe može pohvaliti kapacitetom vuče od 2.500 kg.

Početna cena u Nemačkoj startuje od 55.350 evra za PHEV verziju, odnosno od 59.050 evra koliko košta dizelaš.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: