Aktuelno 0

26.10.2024.

8:10

Kina dala "uputstva": Ko sme da ih ne posluša?

Kina nije baš potpuno sigurna u blisku budućnost svojih električnih automobila kada je u pitanju Evropa.

Izvor: B92

Kina dala "uputstva": Ko sme da ih ne posluša?
Changan

Podeli:

Peking je poručio kineskim proizvođačima električnih automobila da pauziraju sa potragom za mestima na kojima bi otvarali nove fabrike u Evropi, a sve zbog neizvesnosti koja je povezana sa trgovinskim sukobom oko carina na električna vozila.

Podsetimo, Evropska unija uvela je carine na uvoz električnih automobila iz Kine i time ih učinila dosta skupljim nego što bi inače bili, a proizvođači su dobili instrukcije da budu "neutralni" bar za sada, preneo je Bloomberg pozivajući se na svoje izvore.

Ove instrukcije nisu obavezne (mada teško da neko neće da ih se pridržava), a pored njih, Kina je zapretila i uvođenjem carina na mnoge proizvode koji dolaze u tu zemlju iz država Evropske unije.

Peking je, pored carina, zabrinut i zbog toga što se trenutno čini da je tražnja za električnim automobilima u Evropi sve manja, pa bi mogli da se suoče sa viškom vozila sa kojim ne bi znali šta da rade.

Neki zato, kao što je proizvođač Chonqing Changan, otkazuju predstavljanje novih modela - Changan je trebalo da to učini u Milanu, ali je odustao zbog čitave neizvesnosti u vezi sa carinama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: