Aktuelno 0

25.10.2024.

17:05

Povratak legende: Audi A2 ponovo među nama FOTO

Audi A2 stigao je na tržište pre 25 godina. Sada, povodom jubileja, nemački gigant oživeo je ovaj model.

Izvor: B92

Povratak legende: Audi A2 ponovo među nama FOTO
Audi

Podeli:

Ovako "oživljeni" Audi A2 rezultat je rada pripravnika u kompaniji, odnosno njihovog projekta, i predstavljen je na društvenim mrežama nemačkog brenda.

Originalni Audi A2 po mnogo čemu bio je izuzetan za to vreme - iako kompaktan, imao je aluminijumsku karoseriju, a bio je i prostran uz prilično napredan dizajn. Ipak, kupcima sve ovo nije bilo dovoljno i na tržištu je poživeo svega oko pet godina.

Ovaj put Audi A2 vratio se kao jednokratni projekat stažista u Audiju, a nisu objavljeni nikakvi detalji o pogonu osim toga da je električni.

Proporcije su preneta iz originala uz, naravno, nekoliko redizajniranih detalja kako bi izgledao što je modernije moguće.

Kada je u pitanju eksterijer dodati su osvetljeni logotipi, kao i drugačija prednja maska, branici, svetla, ali i kamere umesto retrovizora.

Proizvodnja originalnog A2 modela ukinuta je 2005. godine, a u Frankfurtu je 2011. predstavljen električni koncept koji nikada nije ni planiran za serijsku proizvodnju. Na tržištu su Audi A1 i Audi A3, ali je za A2 mesto ostalo prazno.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: