Aktuelno 2

23.10.2024.

21:33

Leteći taksi: Umesto 152 – putovanje traje 19 minuta

Indijska kompanija "Sarla Aviation" planira revoluciju u vazdušnom saobraćaju uvođenjem električnih letećih taksija sa sedam sedišta - cilj projekta je brži, čistiji i efikasniji prevoz putnika.

Izvor: RTS

Leteći taksi: Umesto 152 – putovanje traje 19 minuta
Sarla Aviation

Podeli:

Međunarodni aerodrom Bengaluru, koji upravlja Međunarodnim aerodromom Kempegovda, nedavno se dogovorio sa kompanijom "Sarla Aviation" o pokretanju električnih letećih taksija. 

U pitanju je saradnja u vezi sa istraživanjima održive vazdušne mobilnosti, posebno električnih aviona za vertikalno poletanje i sletanje.

"Cilj revolucije u vazdušnom saobraćaju je uvođenje električnih letećih taksija sa sedam sedišta, koji obećavaju brži, čistiji i efikasniji prevoz. Ruta koja je trajala 152 minuta vožnje, sada će se prelaziti za 19 minuta", saopštila je kompanija.

Istakli su da im je cilj da uvedu novine gradski vazdušni saobraćaj, i to operativnom efikasnošću, smanjenom emisijom ugljenika i stabilnom infrastrukturom. 

"Naši električni leteći taksiji će postaviti nove standarde u pouzdanosti i radnim karakteristikama, usklađujući se sa globalnim standardima avijacije", rekao je Adrijan Šmit, suosnivač i izvršni direktor kompanije "Sarla Aviation".

Kompanija čeka regulatorna odobrenja, a očekuje se da će početi da radi za tri godine. U planu je i proširenje na druge gradove.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: