Aktuelno 1

22.10.2024.

10:20

Priča o Bugatiju stiže na veliko platno

Isti producent koji stoji iza filmova o Lamborginiju i Ferariju radi na novom biografskom filmu o Bugatiju.

Izvor: B92.net

Priča o Bugatiju stiže na veliko platno
Bugatti

Podeli:

Nakon uspeha filmova Lamborghini: The Man Behind the Legend iz 2022. i Ferrari iz 2023. godine, italijanski filmski producent Andrea Jervolino već radi na svom sledećem biografskom filmu o još jednom čuvenom automobilskom velikanu i njegovom brendu

Najnoviji film je o osnivaču i prvom direktoru Bugattija, Etoreu Bugatiju.

Za sada neimenovana biografska filmska priča će pratiti život Bugatija, od njegovih ranih dana do osnivanja istoimene kompanije 1909.

Film će se fokusirati na uspon proizvođača superautomobila, preko uspeha početkom 1900-ih, do borbe oko kompanije koje su usledile nakon smrt njegovog sina 1939.

Bugatti

Snimanje će se odvijati u Francuskoj i Italiji počevši od 2025. godine, a u filmu će se pojaviti međunarodna glumačka postava. Međutim, kao i filmovi o Ferariju i Lamborginiju pre njega, i ovaj će biti snimljen na engleskom.

"Posle uspeha naših filmova o Lamborginiju i Ferariju, oduševljen sam što mogu da prikažem još jednu globalnu automobilsku ikonu na ekranu", rekao je Jervolino u izjavi za medije.

"Bugati će biti film koji odaje počast strasti i inovacijama koje su definisale jednog od najpoznatijih proizvođača automobila svih vremena".

Bugatti

Jervolino tek treba da imenuje reditelja i otkrije koji će glumci biti angažovani na ovom ostvarenju, ali možemo očekivati da će se neke holivudske zvezde pridružiti projektu.

Podsećamo, Adam Drajver je glumio u Jervolinovom filmu Ferari, koji je režirao Majkl Man, dok je Frenk Grilo bio nosilac vodeće uloge u filmu o Lamborginiju.

Jervolinov treći film iz automobilskog serijala bi trebalo da stigne u produkciju sledeće godine. U pitanju je Maserati: The Brothers, koji će režirati oskarovac Bobi Moresko, a glumiće između ostalih i Entoni Hopkins.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: