Aktuelno 10

22.10.2024.

8:30

Dacia pokreće novi trend u auto-industriji, da li će ga i drugi prihvatiti?

Mnogi vozači nisu oduševljeni automobilima sa ekranom osetljivim na dodir.

Izvor: Revijahak

Dacia pokreće novi trend u auto-industriji, da li će ga i drugi prihvatiti?
Dacia

Podeli:

Dacia je obećala da će se držati jednostavnih sistema u vozilima, a izvršni direktor brenda Denis Le Vot je rekao da, iako će biti potreban određeni nivo tehnologije da bi se privukli novi kupci, mnogi nisu oduševljeni automobilima sa ekranom osetljivim na dodir.

"U Evropi ima 420 miliona ljudi i nisu svi tehnički potkovani. Pogledajte Bigster, sve je mehanički", rekao je Le Vot, govoreći na predstavljanju novog Bigster SUV-a na Salonu automobila u Parizu, a prenosi Auto Exspres.

Dacia

"Nemam ništa protiv brendova koji nude automobile sa puno tehnologije, ali samo želim da kažem da postoji procenat stanovništva koji nije zainteresovan, a taj procenat raste."

Le Vot je rekao da smanjenje obima složene tehnologije u automobilu pomaže u održavanju brenda Dacia na poziciji prepoznatljive marke koja, sama po sebi, nudi vrednost za novac.

"Ako pogledate cenu SUV vozila u C segmentu pre pet godina, bila je ispod 30.000 evra, a danas je i preko 35.000 evra. Možda kupci vole tehnologiju, ali nije u tome stvar, pre pet godina biste kupili auto za 28.500 evra i sada dolazite u isti salon i tražite novi, sa puno ekrana, puno tehnologije, puno svega, za recimo 36.000 evra?! Sa 29.000 na 36.000 za pet godina. Čija je plata porasla dovoljno da to priušti?"

Dacia

Prema rečima čelnika marke Dacia, pristup brenda je da dovede kupce skupljih marki, koji potom biraju bolje opremljene verzije modela.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: