Aktuelno 0

21.10.2024.

8:07

Kupac kola kasnio sa isplatom: Prodavcu "pao mrak na oči", preti mu 15 godina zatvora

Svi znamo koliko je teško kad ne može da se naplati dug, ali kad se stvari previše "zakuvaju", situacija može da postane veoma opasna.

Izvor: B92

Kupac kola kasnio sa isplatom: Prodavcu "pao mrak na oči", preti mu 15 godina zatvora
Shutterstock/fongbeerredhot

Podeli:

Jedan prodavac automobila sa Floride, Erik Hadad (58), oteo je automobil kupcu koji nije na vreme isplatio svoje obaveze prema salonu u kom je Hadad zaposlen, a ujedno je i u vlasništvu njegove porodice.

Incident se dogodio 19. decembra prošle godine, a Hadadu sada preti 15 godina zatvora nakon što je sud u Majamiju presudio protiv njega.

Žrtva je 24-godišnji imigrant sa Haitija koji je u oktobru 2023. kupio automobil marke Honda Accord, a američko ministarstvo pravde dalo je malo detaljnije objašnjenje.

"Prilikom kupovine, žrtva je mislila da plaća banci, ali nije shvatila da postoji dogovor između finansijske kompanije i auto-salona, pa kad nisu isplaćene prve dve rate, banka je od salona tražila isplatu od 13.800 dolara", saopštilo je ministarstvo.

Ovaj detalj je ključan, jer je prva uplata žrtve odbijena, i onda je platio sa zakašnjenjem ali pošto je kasnio, auto-salon je dobio pismo kojim se novac potražuje. Zločin se desio pet dana kasnije, uprkos jasnim instrukcijama da automobil ne može da bude zaplenjen.

Uprkos ovome, Hadad je prvo pratio žrtvu neko vreme, a onda je prišao njegovom automobilu i krenuo da se svađa sa njim, tražeći da izađe iz kola. Pokazao je kupcu da ima pištolj i naterao ga da izađe iz automobila, stoji u saopštenju ministarstva.

Muškarac koji je bio žrtva u ovom slučaju, otišao je u policiju nakon čega je Hadad uhapšen. Kazna će mu biti izrečena 9. januara 2025. godine, a kao što smo već rekli, preti mu i do 15 godine ukoliko sudija bude smatrao da zaslužuje toliko vremena iza rešetaka.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: