Aktuelno 2

20.10.2024.

18:30

Renault okreće list: Neće praviti još jedan retro model

Savremeni R17 ostaće samo konceptni automobil.

Izvor: B92.net

Renault okreće list: Neće praviti još jedan retro model
Renault

Podeli:

Renault ne planira da svoj zanimljivi retro koncept R17 pretvori u serijski model, kao što je to uradio sa novim verzijama R4 i R5.

Štaviše, francuski proizvođač počeće da se udaljava od retro dizajna, sada kada je oživeo neke od najpopularnijih modela iz svoje istorije.

Koncept 17 Electric Restomod nedavno je predstavljen kao reinterpretacija manje poznatog kupea iz 1970-ih, sa modernizovanim izgledom, karoserijom od ugljeničnih vlakana i elektromotorom snage 270 KS.

Renault

Čim je predstavljen koncept, počele su spekulacije da će novi R17 prerasti u produkcijski model, ali šef dizajna Renault Grupe Lorens van den Aker demantovao je te tvrdnje. 

"Koncept 17 je kreiran u saradnji sa dizajnerom Orom Itom i osmišljn je samo da privuče pažnju javnosti", rekao je Van den Akker.

"To je automobil za ljude koji kupuju Vogue", kazao je on novinarima na Salonu automobila u Parizu.

Renault

Odgovarajući na navode da bi Renault trebalo da novi R17 ponudi kupcima na tržištu, Van den Aker je naglasio da nisu svi istorijski modeli kompanije popularni kao novi 4, 5 i Twingo.

"Vi idealizujete prošlost. Sada posmatramo te automobile i kažemo kako su sjajni, ali iskreno, bilo je izazova sa njima", rekao je on, misleći upravo na originalni R17, koji je imao relativno kratak život i nije bio posebno popularan.

Renault

Iako postoji interesovanje za oživljavanje pojedinih novijih Renault modela, to ipak nije u tolikoj meri da bi kompanija razmotrila serijsku proizvodnju nekog od njih.

"Zašto ne napravite novi Modus, pitaju se neki", kaže Van den Aker.

"Ako želite Modus, još uvek možete da nađete neki polovan primerak", zaključuje.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: