Aktuelno 9

19.10.2024.

16:05

Volkswagen: "Budućnost su električni automobili, ali..."

Volkswagenov šef prodaje i marketinga, Martin Sander, rekao je da je budućnost električna, ali da će nemačka marka svejedno nuditi i SUS automobile.

Izvor: Revijahak

Volkswagen: "Budućnost su električni automobili, ali..."
Volkswagen

Podeli:

Kako je Sander istakao, VW će nastaviti da prodaje i modele koje pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem "sve dok ih kupci budu tražili".

"Globalno tržište tih vozila još je toliko veliko da danas ne možemo da odredimo datum završetka njihovog razvoja. Naravno, pre ili kasnije doći će kraj, određen zahtevima kupaca. Sve dok vidimo da kupci traže vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, nudićemo ih", istakao je Sander za Autocar.

Takođe, on je izrazio frustracije zbog nekih vlada koje se nisu posvetile električnoj budućnosti.

"Hteo bih da političari to prepoznaju i jednostavno se jasno posvete činjenici da će to biti budućnost, ali i da ponude potrošačima izvesnost", rekao je.

Sander misli da je proizvođač automobila odradio svoj deo ulaganjem milijardi u nova vozila, odnosno kompletnu liniju vozila na novim platformama koje nudi globalno.

Kako VW nastavlja sa paralelnom prodajom jednih i drugih modela, Sander je rekao da će biti više podudaranja u dizajnu modela. Na primer, predstojeći ID.2 imaće dizajn koji će više da podseća na modele sa motorima s unutrašnjim sagorevanjim, nego na neka nedavna električna vozila.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: