Aktuelno 4

18.10.2024.

12:20

Fiat Panda na kolenima: Obustavlja se proizvodnja

Fiat je odlučio da pošalje Pandu na "klupu za rezerve", odnosno da obustavi proizvodnju tokom određenog perioda.

Izvor: B92

Fiat Panda na kolenima: Obustavlja se proizvodnja
Fiat

Podeli:

Kako je prenela italijanska novinska agencija Ansa, Stellantis je rekao sindikatima da će se proizvodnja ovog modela pauzirati na određeno vreme jer je to neophodno "da se uskladi produkcija sa trenutnim stanjem na tržištu i da se garantuje efikasno upravljanje resursima".

Kad sklonimo korporativni jezik, ostaje nam jednostavna istina - Fiat Panda se ne prodaje dobro. Zbog toga, na nekoliko dana početkom novembra zatvoriće se i fabrike motora Termoli i Pratola Sera.

Treća generacija Pande je jedan od najstarijih automobila u Evropi, jer je tu od 2011. godine, i biće u prodaji sve do 2027, što znači da će jedan period na tržištu biti uporedo sa Grande Pandom koja se pravi u Kragujevcu.

Odluka da se pauzira proizvodnja Pande dolazi otprilike mesec dana nakon što je Stellantis isto rešio za još jedan Fiat model, električni 500 (odnosno, Fiat e500). 

Stellantis svim ovim potezima želi da "osigura kontinuitet svojih fabrika u Italiji, jer je pre njima izazovan put koji podrazumeva teške izbore, i tokom kojeg nema lakih rešenja", preneo je Rojters saopštenje kompanije.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: