Aktuelno 0

16.10.2024.

9:59

Režiser "opleo" po Masku: Nova Teslina vozila čist plagijat?

Ilon Mask je nedavno predstavio svoj robotaksi i robotski kombi, a na binu su izašli i Optimus roboti. Jedan čovek, međutim, doveo je u pitanje originalnost ovih proizvoda.

Izvor: CarScoops

Režiser "opleo" po Masku: Nova Teslina vozila čist plagijat?
Tesla

Podeli:

Događaj na kome je Mask predstavio nove Tesla proizvode zvao se "We, Robot" - očigledno da je inspiracija za naziv bio film "I, Robot" sa Vilom Smitom, koji je objavljen ranih 2000-tih. Upravo reditelj tog filma, Aleks Projas, optužuje Maska za kopiranje dizajna.

"Hej Ilone, da li mogu da dobijem svoje dizajne natrag, molim te", napisao je Projas je na Twitteru, društvenoj mreži čiji je vlasnik, takođe, Mask.

Mada će humanoidni roboti svakako morati da dele neke sličnosti, zanimljivije je to kako vozila izgledaju na filmu, a kako u Teslinoj viziji.

Automobilska javnost već je primetila sličnosti koje imaju Tesla Cybercab i VW XL1, a zanimljivo je da junak u filmu "I, Robot" vozi još jedno vozilo nemačke grupacije - Audi RSQ koncept, koji je napravljen da pokaže kako bi automobili mogli da izgledaju 2035. godine.

Kako piše "The Hollywood Reporter", Projas nije jedini koji smatra da je Tesla pozajmio stvarčicu ili dve iz filma. Met Grejndžer, koji je radio kao njegov asistent, napisao je objavu koja glasi: "I ja bih, takođe, hteo da kažem iz sveg srca 'j*** se' Ilonu i njegovom manjku kreativnosti". Ova objava je, razumljivo, obrisana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: