Aktuelno 2

15.10.2024.

17:25

Novi Kinez na evropskim putevima: BYD ovim modelom parira Tesli FOTO

Brza ekspanzija kineske marke BYD na evropskim tržištima nastavlja se potpuno električnim SUV-om pod nazivom Sealion 7.

Izvor: Klix.ba

Novi Kinez na evropskim putevima: BYD ovim modelom parira Tesli FOTO
BYD

Podeli:

Trebalo bi da ovaj model bude rival Teslinom Modelu Y, i mada je već dostupan u Kini, u Evropi je debitovao na sajmu automobila u Parizu, dok isporuke počinju već ovog meseca.

Ovo je osmi NEV u BYD-ovoj evropskoj ponudi i pridružuje se modelima Dolphin, Seal i Seal U koji su već deo Ocean Series porodice kineskog proizvođača. Međutim, dok BYD privlači pažnju brzim rastom, postavlja se pitanje da li je Sealion 7 zaista spreman za ugrozi dominaciju Tesle.

Sealion 7 je debitovao u Kini u novembru prošle godine i odlikuje ga BYD-ov poznati dizajnerski jezik - napred su svetla koja nalikuju na ona kod modela Seal U, ali uparena sa sportskim usisnicima na braniku.

Model ima padajuću liniju krova koja se spaja sa LED zadnjim svetlima pune dužine, što opet podseća na sedan Seal. BYD Sealion 7 je baziran na e-Platform 3.0 Evo platformi, koja je kompatibilna sa jednim i dva elektromotora. U Evropi će BYD u početku nuditi verziju visokih performansi sa dva elektromotora.

Sealion 7 ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi i podržava brzo punjenje do 230 kW. Podataka za evropsku verziju nema, ali ovaj model u Kini isporučuje 530 KS i može preći 550 kilometara zahvaljujući 82,56 kWh BYD Blade bateriji.

Isporuke počinju krajem ovog meseca, a proizvodnja bi se u budućnosti mogla obavljati u novom postrojenju u Mađarskoj, čime bi se izbegle evropske carine na uvoz kineskih automobila.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: