Aktuelno 0

15.10.2024.

19:29

Da li će Dacia Sandero ići na električni pogon? Oglasio se šef kompanije

Sledeća Dacia Sandero na puteve bi trebalo da stigne 2027. godine, a izvršni rektor marke Denis Le Vot govorio je o tome šta će nam doneti.

Izvor: B92

Da li će Dacia Sandero ići na električni pogon? Oglasio se šef kompanije
Dacia

Podeli:

Trenutno je najverovatnije da će Dacia Sandero u sledećoj generaciji ići na električni pogon, ali će se ipak sačekati do kraja godine za odluku, istakao je Le Vot na sajmu automobila u Parizu.

On je dodao da će odluka zavisiti od stanja na evropskom tržištu električnih automobila, kao i da "Leap 100" strategija marke označava brži razvoj vozila, odnosno da će od začetka ideje do predstavljanja proći 100 nedelja.

Upravo zbog ove strategije, Dacia će imati dovoljno vremena za odluku o tome koji pogon će da koriste za svoje nove automobile, odnosno za nove generacije već postojećih modela, preneo je sajt Auto Express.

Moraće, međutim, da se odluče da li će u pitanju biti benzinci ili električna vozila, jer Renault grupa nema kombinovanu platformu, a Le Vot je potvrdio da će Sandero ako bude "strujaš", biti drugo takvo Dacia vozilo nakon Springa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: