Aktuelno 0

15.10.2024.

15:05

Oprezno kad plaćate parking: Mogu da vam ukradu sve sa računa VIDEO

Napredak tehnologije bi trebalo da nam je olakšao život, ali često nismo ni svesni kakve sve opasnosti vrebaju - najnovija tiče se prevara prilikom plaćanja parkinga.

Izvor: B92

Oprezno kad plaćate parking: Mogu da vam ukradu sve sa računa VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kriminalci ovu prevaru izvode tako što preko QR koda koji se skenira kako bi se platio parking, prelepe papirić sa sopstvenim QR kodom tako da žrtva u brzini i ne primeti.

Kada se skenira ovaj pogrešan QR kod, svi bankovni podaci žrtve odlaze prevarantima, što se i desilo jednoj ženi u Irskoj.

"Budite oprezni, ćerki jedne gospođe dogodilo se da joj ukradu 1.000 evra kada su je prevarili uz pomoć ovog QR koda, a htela je da plati parking", stoji u objavi na Twitteru koju je videlo više od osam miliona ljudi.

Pored Grejstounsa, ovakva vrsta prevare primećena je u još nekim delovima Irske, a policija je izdala upozorenje da se pazi svuda u zemlji.

Ovakva prevara je moguća i u Srbiji, odnosno svuda gde postoji skeniranje QR koda kako bi se parking platio. Zbog toga, dobro obratite pažnju na to koji podaci izlaze nakon što skenirate neki QR kod.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: