Aktuelno 6

15.10.2024.

13:00

Evropska metropola bi da protera dizelaše: Na nekim pumpama već zabranjena njegova prodaja

Vozači će morati da pronađu druge stanice za dopunu goriva, a to se posebno odnosi na vozila hitnih službi, koja i dalje rade na dizel.

Izvor: Revijahak

Evropska metropola bi da protera dizelaše: Na nekim pumpama već zabranjena njegova prodaja
Shutterstock/r.classen

Podeli:

Nakon ograničenja brzine od 50 km/h na gradskoj obilaznici, uprava Pariza nastavlja sa novim saobraćajnim merama, pa sada neke pumpe na periferiji i na putevima u gradskom prstenu više ne mogu da prodaju dizel.

Grad Pariz je od početka oktobra uveo takozvanu zabranu na četiri stanice, a čini se da je ovo tek početak.

Gradonačelnica En Idalgo od početka svog mandata želi da stavi tačku na dizel vozila u prestonici i, generalno, nastavlja da smanjuje dominaciju automobila, sa sve više biciklističkih staza i pešačkih zona.

Shutterstock/ddisq

France 3 prenosi da dobavljač TotalEnergies procenjuje da će zabrana dovesti do značajnog prelaska vozila na susedne stanice, koje nisu predviđene za veliki broj novih kupaca.

Sve ovo moglo bi da rezultira zastojima na ulazu u grad.

Uprkos ovoj odluci, mnogi ljudi koji žive i rade u regionu Pariza i dalje koriste dizel vozila, jer hibridni i električni automobili nisu finansijski dostupni svima.

Zbog toga će morati da pronađu druge stanice za dopunu goriva, a to se posebno odnosi na vozila hitnih službi, koja i dalje rade na dizel.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: