Aktuelno 3

14.10.2024.

20:30

Direktor BMW-a: Nervira nas kada kažu da je novi M5 – debeo

Glavni stručnjak u M odeljenju objašnjava da je BMW u taj model uložio mnogo strasti.

Izvor: B92.net

Direktor BMW-a: Nervira nas kada kažu da je novi M5 – debeo
BMW

Podeli:

U intervjuu za Bimmer Today, šef BMW-ovog M odeljenja, Frank van Mel, govorio je o novom M5, koji mnogi nazivaju "debelim".

BMW

Razlog je težina od čak 2445 kg, što je skoro pola tone više od prethodne generacije. To je naravno rezultat složenog plug-in hibridnog sistema ovog automobila koji je izabran zbog sve strožih pravila o emisiji izduvnih gasova Evropske unije.

"Konstruisali smo automobil tako da ne osećate težinu", uverava potencijalne kupce Van Mel.

On je priznao da je reakcija na težinu M5 "pomalo dosadna". Glavni stručnjak u M odeljenju objašnjava da je BMW u to uložio mnogo strasti i doneo svesnu odluku da ide hibridnim putem.

BMW

Novi BMW M5 je elektrifikovan jer je to bio jedini način da se V8 motor održi u životu. Ima ukupno 727 KS, a ceo sistem je sličan onom ugrađenom u SUV XM.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

11 h

Podeli: