Aktuelno 0

11.10.2024.

14:25

Wall Street više ne veruje u Maska

Već deceniju, direktor Tesla Ilon Mask obećava autonomna vozila, a na tom području bilo je zatišje koje je trajalo godinama.

Izvor: Revijahak

Wall Street više ne veruje u Maska
Tesla

Podeli:

Ovo zatišje trajalo je sve do noćas, kada je predstavljen prvi Teslin robotaksi, ali i futuristički kombi sa dvadeset sedišta.

Međutim, čini se da šareno predstavljanje i noviteti nisu impresionirali ulagače, jer konferencija za medije Ilona Maska nije pomogla da se podigne Teslin rejting na finansijskim tržištima.

Ulagači očigledno nisu voljni i dalje da prate Maskov san o samovozećem automobilu, pa su na početku trgovanja deonicama danas, 11. oktobra, akcije Tesle u SAD pale gotovo 7%.

Podsetimo, na događaju pod nazivom "We, Robot", šef Tesle Ilon Mask otkrio je kako izgleda prvi robotaksi ove kompanije. 

Automobil nema ni volan ni papučice, a Mask je u jednom izašao na binu i rekao da "ima još 20 ovakvih". Govorio je o tome kako su trenutna sredstva prevoza "bezveze", i kako bi autonomni automobili "uštedeli ljudima vreme, a uz to su i 10 puta bezbedniji".

U njegovoj viziji budućnosti, ljudi poseduju nekoliko robotaksija, i zarađuju kroz mrežu deljenja prevoza. Kada su ga pitali kada će model biti dostupan, odgovorio je da će Tesla početi od pravljenja potpuno autonomnog Full Self Driving režima za Model 3 i Model Y u Kaliforniji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: