Aktuelno 0

11.10.2024.

16:59

Kinezi se uselili u ruske fabrike iz kojih je Zapad pobegao

Rat u Ukrajini traje već tri godine, a za to vreme mnogi brendovi sa Zapada povukli su se iz zemlje. Neke kompanije su, međutim, našle način da iskoriste prazan prostor.

Izvor: B92

Kinezi se uselili u ruske fabrike iz kojih je Zapad pobegao
Chery Promo

Podeli:

Jedan od najvećih pobednika u čitavoj situaciji su kineski proizvođači automobila, jer kako u svom izveštaju piše agencija Rojters, više od 50% prodatih novih automobila u Rusiji pripada kineskim brendovima.

Ova sve veća tražnja je, navodi se, izazvala lavinu slučajeva u kojima kompanije preuzimaju prazne zgrade i fabrike koje su napustili Zapadni proizvođači automobila.

Navodeći kao izvor pet osoba upoznatih sa situacijom, Rojters piše kako kineski brend Chery pravi automobile u ruskim fabrikama koje su ranije koristili Mercedes, Nissan, and Volkswagen. Međutim, čini se da se ove fabrike koriste samo za završnu obradu.

Mogao bi ovo da bude potez koji Kinezi preduzimaju kako bi izbegli carine, jer agencija prenosi da se u Rusiji plaćaju visoke tarife za uvozna vozila. 

Chery, kako se navodi, kontroliše skoro 20% tržišta putničkih automobila, pa bi završni radovi u samoj zemlji mogli da mu pomognu u tome da ostane dominantan. U fabrikama se, piše Rojters, sklapaju Tiggo and Exeed modeli, a Tiggo 7 je rebrendiran kao Xcite X-Cross 7.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: