Aktuelno 0

11.10.2024.

11:31

Potres u svetu automobila: Odlazi šef Stellantisa, spremaju se velike promene!

Karlos Tavareš, izvršni direktor Stellantisa, napustiće ovu poziciju 2026, nakon što mu istekne trenutni ugovor.

Izvor: B92

Potres u svetu automobila: Odlazi šef Stellantisa, spremaju se velike promene!
Profimedia

Podeli:

Kako je saopštio Stellantis, Tavareš će se "penzionisati na kraju svog mandata početkom 2026. godine", a poseban komitet koji je formirao upravi odbor već radi na traženju njegovog naslednika.

"Upravni odbor jednoglasno podržava Karlosa Tavareša i odluke o promenama koje su donete", rekao je Džon Elkan, predsednik ovog specialnog komiteta i istovremeno predsednik Ferrarija.

Promena je bilo mnogo u poslednje vreme - zamenjeni su šefovi Maseratija i Alfa Romea, dok je izvršnom direktoru Jeepa, Antoniju Filozi, dodata i uloga šefa za region Severne Amerike. Uz to, odlazi i finansijska direktorka kompanije Natali Najt.

Tavareš je u poslednjih nekoliko nedelja krivio loš marketing za lošu prodaju Maseratija, zatim fabrike u Mičigenu za loš kvalitet Ram kamiona, ali je na nivou kompanije ipak saopšteno kako jednostavno "imaju previše neprodatih vozila".

Nijedan od 14 brendova automobila koji su pod kapom Stellantisa nije u riziku od toga da nestane sa tržišta, bar za sad, ali je očigledno da nešto mora da se promeni kako bi ta odluka i ostala na snazi. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: