Aktuelno 3

11.10.2024.

9:53

Tramp izjavom "buši" Maska, i to baš na njegov veliki dan VIDEO

Donald Tramp je u jeku predsedničke kampanje, u kojoj ga je podržao i šef Tesle Ilon Mask. Međutim, teško da će se Masku svideti Trampove najnovije izjave.

Izvor: B92

Tramp izjavom "buši" Maska, i to baš na njegov veliki dan VIDEO
Profimedia

Podeli:

Tramp je, u sklopu kampanje, držao govor pred svojim pristalicama u Detroitu, i tom prilikom dotakao se raznih tema, uključujući i autonomna vozila (odnosno "samovozeće" automobile).

"Da li vam se autonomna vozila sviđaju? Da li se ikome sviđaju? Znate šta je to, zar ne... kada vidite automobil da se sam vozi? Nekima se sviđaju, ali ja nisam baš siguran. Malo me brinu, ali ćemo zaustaviti autonomna vozila", rekao je Tramp pred okupljenima.

Čini se da je ovom izjavom kandidat Republikanske stranke sugerisao kako će "zaustaviti" autonomna vozila ukoliko bude izabran za predsednika SAD u novembru. Ovakve izjave, međutim, teško da bi naišle na odobravanje Ilona Maska.

Šef Tesle je doslovno istog dana kad je Tramp držao svoj govor, predstavio nova autonomna vozila - robotaksi i robokombi, rekavši da su oni "budućnost transporta". 

Generalno gledano, Tesla je posvećena tome da usavrši upravo autonomnu vožnju, a s obzirom na to da Mask zdušno podržava Trampovu kandidaturu, bilo bi zanimljivo čuti šta on ima da kaže na ovakve izjave, ako se bude oglasio tim povodom.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: