Aktuelno 0

14.10.2024.

14:00

Mercedes neće skoro odustati od SUS motora u S-Klasi

Šef Mercedesa rekao je da ovaj brend ne planira u skorije vreme da ukine tradicionalne motore za S-Klasu.

Izvor: B92

Mercedes neće skoro odustati od SUS motora u S-Klasi
Mercedes-Benz

Podeli:

Planirano je da tokom 2026. godine S-Klasa bude osvežena, a šef nemačkog proizvođača automobila, Ola Kalenijus, govorio je u intervjuu za list Autocar o njenoj budućnosti.

Prema Kalenijusovim rečima, električna S-Klasa biće zamena za EQS, a model koji pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem neće u skorije vreme biti izbačen iz ponude. Takođe, uprkos tome što će deliti ime, električna varijanta će imati posebnu arhitekturu.

Kalenijus je S-Klasu nazvao "najbolje spakovanim auotmobilom na svetu", i naveo da bi prisilno korišćenje iste arhitekture za EV i SUS modele bio kompromis koji Mercedes ne želi da napravi. Stavljanje SUS motora u električnu S-Klasu značilo bi žrtvovanje prostora, što se kupcima ne bi svidelo, dodao je on.

"Biće skup poduhvat napraviti dva tako različita modela S-Klase, ali ćemo pokušati da optimizujemo troškove tako što će oni deliti što je više stvari moguće", istakao je Kalenijus.

Mercedes je već pripremio svoje SUS motore tako da ispunjavaju EURO 7 normu, a istovremeno je i jedan od retkih proizvođača koji i dalje prodaju automobile sa V12 motorima. 

Kao zaključak, Kalenijus je naveo da će "bogati miks vozila sa tradicionalnim i električnim pogonom označiti najbolje doba za Mercedesove kupce u narednih 10 godina".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

22 h

Podeli: