Aktuelno 0

10.10.2024.

15:00

Vlasnik prodao kuću, ni to ih nije spasilo: Nakon bankrota ostavili sve u haosu FOTO

Sudska dokumentacija pokazuje da su vlasnici objekat koji je proizvođač automobila Fisker napustio nakon bankrota zatekli, blago rečeno, u haosu.

Izvor: B92

Vlasnik prodao kuću, ni to ih nije spasilo: Nakon bankrota ostavili sve u haosu FOTO
Profimedia

Podeli:

Iznajmljivanje ogromne zgrade u La Palmi, u Kaliforniji, koštalo je Fisker više od 80.000 dolara mesečno, i to su plaćali još od 2022. godine.

Fisker je bankrotirao, upkos tome što je vlasnik Henri Fisker prodao i sopstvenu kuću,a zgradu je ponovo pod svoju kapu preuzeo vlasnik, odnosno kompanija Shamrock Properties. Njihov predstavnik je nakon toga obavio inspekciju.

On je zaključio da je zgrada "ostavljena u kompletnom haosu", i da je bila puna smeća, a u dokumentaciji je napisao da je objekat "neuredan, kao da je vandalizovan". 

Čišćenje će Shamrock Properties koštati nekoliko desetina hiljada dolara, jer mora da se sanira sva šteta i da se ukloni opasan materijal - naime, u zgradi su nađene i razne boce sa hemikalijama, burići i oko 20 bateirja veličine automobila.

To što je Fisker bankrotirao dodatno komplikuje celu situaciju, a iz Shamrocka su rekli kako ih je nedavno kontaktirala firma Heritage Global Partners koja je rekla da je kupila određenu imovinu, ali pošto ništa nije izneto iz zgrade Shamrock blage veze nema ko je šta ostavio.

Uz izveštaj su priložene i fotografije, a među ostavljenim stvarima je prototip Ronin kabrioleta, kao i razni drugi delovi automobila.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: