Aktuelno 1

08.10.2024.

21:09

Srpska premijera: Električni Porsche Macan predstavljen u Beogradu FOTO

Novi Porsche Macan BEV, prvi potpuno električni SUV u portfoliju čuvenog nemačkog brenda automobila, stigao je u Srbiju.

Izvor: B92

Srpska premijera: Električni Porsche Macan predstavljen u Beogradu FOTO
Porsche Centar Beograd / Kosta Krstović

Podeli:

U centru pažnje, pored jedinstvene boje automobila inspirisane poljima lavande i predelima Provanse, jeste "srce" ovog modela, odnosno njegova 800-voltna PPE arhitektura koja podržava DC punjenja do 270 kW.

To omogućava da se baterija napuni od 10 do 80 odsto za svega 21 minut, za vožnju do čak 613 kilometara, a nova karakteristika baterije je mogućnost punjenja i na 200 kW za svega 10 minuta, za autonomiju do 250 kilometara.

"Obe varijante pokazuju da je Macan BEV idealan automobil kako za duga putovanja bez čestih stajanja za punjenje, tako i za maksimalnu praktičnost i slobodu u svakodnevnim vožnjama", rekao je Dušan Tadić, direktor Porsche Brenda i direktor Porsche Centra Beograd.

Još jedna novina koju Porsche uvodi na tržište Srbije i Crne Gore je Porsche Connect, koji omogućava vozačima najsavremenije digitalno iskustvo u vožnji, kao što je navigacija u realnom vremenu, planiranje putovanja uz bezbedno korišćenje multimedijalnih sadržaja, saopštio je Porsche.

Porsche Centar Beograd / Kosta Krstović

"Macan BEV je jedna od prekretnica na našem putu ka elektrifikaciji i predstavlja značajan iskorak ka održivoj električnoj budućnosti", rekao je Tadić.

Što se tiče karakteristika, dimenzije ovog automobila su 4.784 mm x 1.938 mm x 1.622 mm, a točkovi idu do dijagonale od 22 inča.

"Model pokreće električni motor snage 603 KS i omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,1 sekundu. Radujemo se što ćemo moći da ga vidimo i na ulicama Beograda i Srbije", dodao je Tadić.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: