Aktuelno 0

07.10.2024.

15:00

Koji auto voziš? Sharp! FOTO

Sony nije jedini, i Sharp ulazi u auto-industriju, a ovo je njihov prvi proizvod.

Izvor: Index.hr

Koji auto voziš? Sharp! FOTO
Sharp

Podeli:

Još jedno zvučno ime ulazi u svet automobila. Kod nas poznat po potrošačkoj elektronici, a posebno po televizorima, Sharp će uskoro postati i proizvođač automobila.

Prvi koncept je već predtavljen. Njegovo ime je LDK+, a nastao je u saradnji sa kompanijom Foxconn, koja, između ostalog, proizvodi i iPhone telefone, ali od 2016. poseduje i većinski udeo u kompaniji Sharp.

Sharp

Reč je o zanimljivom multifunkcionalnom vozilu (MPV) koje privlači pažnju svojim dizajnom, ali i atraktivnim rešenjima za detalje, poput svetla, natpisa i primene solarnih panela.

Sharp

Naime, spomenuti solarni paneli nalaze se u krovu vozila, a služe za punjenje zasebne baterije koja će, po potrebi, kasnije napajati neke periferne uređaje, pa i celo domaćinstvo. 

Sharp

U kabini dominiraju ekran od 64 inča i podesiva sedišta koja se mogu okretati, a za većinu podešavanja brine veštačka inteligencija.

Tehnički podaci nisu poznati, ali s obzirom na to da je baziran na Foxconn Modelu C, može se zaključiti da električni pogon raspolaže sa preko 230 KS.

Sharp

Automotive News je razgovarao sa zvaničnikom kompanije Sharp o njihovim ambicijama da uđu u automobilsku sferu.

Kazuma Naito, šef razvoja softvera u podružnici Sharp Next Innovation, rekao je da je cilj da počnu sa prodajom automobila do 2030. godine, ali je priznao da je vremenski okvir trenutno "fleksibilan".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: