Aktuelno 17

08.10.2024.

8:20

Unapređeni Ford Puma stigao u Srbiju, objavljena cena FOTO

Spolja gledano, automobil je dobio novu prednju masku. Potpuno su novi i farovi, koji sada stižu u punoj LED tehnologiji čak i u najnižem paketu opreme.

Izvor: Auto magazin/Aleksandar Bursać

Unapređeni Ford Puma stigao u Srbiju, objavljena cena FOTO
Auto magazin

Podeli:

Redizajnirani Ford Puma stigao je u domaće auto-salone. Atraktivni krosover B segmenta dobio je tek poneku izmenu na karoseriji i mnogo više noviteta u unutrašnjosti.

U sve to smo mogli lično da se uverimo na dinamičkoj novinarskoj prezentaciji koju je za predstavnike sedme sile organizovao uvoznik vozila marke Ford za našu zemlju, kompanija Grand Motors, piše Auto magazin.

Auto magazin

Spolja gledano, Puma je dobila novu prednju masku. Potpuno su novi farovi, koji sada stižu u punoj LED tehnologiji i u najnižem paketu opreme.

Osveženje predstavljaju i alu-felne u novim dezenima, dok je karoserija dostupna u šest boja.

Svi znakovi su sada u crnoj boji. To je deo opšteg trenda izbacivanja hromiranih detalja, s obzirom da proces hromiranja i niklovanja nije ekološki.

Auto magazin

Unutrašnjost je pravo iznenađenje. U kabini su apsolutno dominantni novi veliki displeji instrumenata i multimedije.

Oni su promenili i pozadinu u koju su integrisani. Presvučena je platnom sličnim kao prenosivim zvučnicima.

Ispred vozača je displej dijagonale 12,8″, dok je multimedija dijagonale 12 inča sa potpuno novim menijem, odnosno interfejsom i prikazom podataka.

Auto magazin

Osnova je novi Sync4 softver sa prepoznavanjem glasovnih komandi.

Ne samo da je omogućeno bežično Android Auto povezivanje (bežični Apple Car Play je odranije dostupan), već korisnik paralelno može da koristi navigaciju automobila i Android Auto prikaz istovremeno.

Auto magazin

Još jedan novitet je premeštanje komandi klima-uređaja na displej, kako bi se obezbedilo više mesta na centralnoj konzoli za odlaganje telefona (sa indukcionim punjenjem), novčanika i drugih sitnica.

Primetili smo i da je naslon za ruke sada klizni, pa je bolja podrška za lakat tokom vožnje. Sedišta su generalno nepromenjena, ali su dobila novi dezen presvlaka sa kombinacijom skaja na bokovima i mikrofibera u središnjim delovima.

Prilično nas je iznenadio i "uglasti" dizajn novog volana, koji lepo leži u rukama.

Auto magazin

Novi ekološki standardi doveli su i do elektrifikacije čuvenog 1.0 Ecoboost motora. U ponudi su verzije sa 125 i 155 "konja".

Sve one imaju tehnologiju lakog hibrida i pogon na prednjim točkovima. Slabija verzija je dostupna sa šestostepenim manuelnim i sedmostepenim automatizovanim menjačem, dok je jača konfigurisana isključivo sa automatikom.

Bez obzira na snagu motora, Puma može da se poruči sa tri paketa opreme – Titanium, ST-Line i ST-Line X.

Auto magazin

Svi paketi standardno nude veliki multimedijalni displej od 12 inča i pomenute farove u punoj LED tehnologiji, kao i bežično Android Auto i Apple Car Play povezivanje.

Svaki primerak ima dodatno zatamnjena zadnja stakla, alu felne, digitalnu instrument tablu, prepoznavanje saobraćajnih znakova i pokretanje vozila bez ključa.

Zanimljivo je da je oprema ista na Titanium i ST-Line paketu, ali se razlikuje samo estetika u vidu crvenog štepa i drugih detalja.

Auto magazin

ST-Line X ima parcijalno kožna sedišta, Bang & Olufsen ozvučenje, elektrosklopive retrovizore sa hologramom u vidu pume koja se projektuje na tlo, beskontaktno otključavanje i električno otvaranje prtljažnika.

Po želji, moguća je doplata za Driver Assist paket. On obuhvata senzor mrtvog ugla, četiri kamere sa prikazom od 360 stepeni i matriks farove sa prediktivnim snopom dugog svetla zasnovanim na podacima sa kemere.

Auto magazin

Takođe, unapređen je i adaptivni tempomat koji sada usporava u krivinama, prilikom nailaska na raskrsnice i kružne tokove, kao i prilikom uključivanja i isključivanja sa auto-puta.

Vozilo koristi specijalnu karakteristiku Electronic Horizon koja koristi navigaciju i prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi vozilo prilagodilo brzinu.

Automatsko kočenje sada funkcioniše i prilikom vožnje unazad, odnosno pri detekciji potencijalnog udara u pešake, bicikliste, vozila pa i kutije, kante za smeće,
kontejnere i veće objekte.

Auto magazin

Osim Driver Assist paketa, kupcima je na raspolaganju dobro poznati Winter paket sa grejačima volana, sedišta i vetrobrana, kao i Comfort paket.

On uključuje već pomenute elektro-sklopive retrovizore sa puma hologramom, bežični punjač telefona, beskontaktno otključavanje i elektro-otvaranje prtljažnika.

Time je omogućeno da Titanium i ST-Line paket imaju sve ono što i ST-Line X.

Na kraju, tu je i mogućnost poručivanja panoramskog krova sa električnim otvaranjem, koji je doplata za sve pakete opreme.

Cena redizajnirane Ford Pume počinje od 21.990 evra

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: