Aktuelno 1

05.10.2024.

13:25

Sandero Stepway je trn u oku svima: Brat srpske Fiat Pande biće mu protivnik!

Fiat je najprodavaniji brend Stellantisa, ali mu je odlazak klasičnog 500 izmakao tlo pod nogama ove godine. Međutim, Italijani imaju u planu da od Pande naprave heroja malog formata.

Izvor: Klix.ba

Sandero Stepway je trn u oku svima: Brat srpske Fiat Pande biće mu protivnik!
Fiat

Podeli:

Možda je pretenciozno nazivati to revolucijom, ali italijanska kompanija je dugo čekala da njeni menadžeri naprave novu strategiju kako bi povratili poziciju koju su nekad imali u Evropi. I oni, kao i većina drugih brendova, ugroženi su meteorskim usponom koji je doživela Dacia Sandero Stepway. 

Fiatova situacija će se promeniti u narednim mesecima, počevši od nove Pande. Simpatično vozilo je predodređeno da bude merilo za dizajn, održivost, tehnologiju i cenu.

Nije baš da Stepway gaji iste karakteristike, ali Italijani ubacuju u "brzinu više" jer žele da povrate stari sjaj koji su nekad uživali, i zato trećom karoserijskom varijantom nove Grande Pande koju razvijaju žele da napadnu najprodavaniji evropski automobil.

Reč je o Fiat Pandi Fastback ("bratu" Fiat Grande Pande koja se pravi u Kragujevcu), koju su u Stellantisu već pozicionirali kao jakog kandidata koji bi mogao da predvodi ovaj segment.

Dacia

Panda Fastback će biti prvi SUV kupe ovog brenda, ali i među svim rivalima na svom nivou u okviru porodice Stellantis, koji se izdvaja po sportskijoj liniji krova i izraženijem padu vrata prtljažnika.

Sa petoro vrata, Panda Fastback će se pohvaliti zadivljujućim dizajnom, usvajajući sofisticirane i moderne karakteristike predstavljene sa novom Pandom, nešto veća od osnovnog modela jer će minimalno premašiti četiri metra dužine. 

Veoma interesantan model je to za dominiranje ulicama koji stiže u drugoj polovini 2025. godine, stavljajući u ozbiljnu vezu sada već svima nedostižnog rumunskog rivala.

Šta znamo o budućoj Pandi Fastback? Model je već u razvoju, prototipovi su kamuflirani i čekaju da stanu na točkove. 

Panda Fastback hibrid će stizati sa dobro poznatim 1,2-litarskim trocilindarskim benzincem opremljenim MHEV sistemom u verzijama sa 100 i 130 KS, oba s automatskim menjačem i pogonskim lancem. 

Druga opcija biće električna verzija s elektromotorom od 113 KS i baterijom od 44 kWh sa maksimalnim dometom do 330 kilometara uz jedno punjenje.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: