Aktuelno 0

04.10.2024.

13:10

Kako je Toyota Hilux postala opasna ratna mašina FOTO

Toyota Hilux spada u red najpoznatijih i, što je još bitnije, najpouzdanijih kamioneta na tržištu.

Izvor: Index

Kako je Toyota Hilux postala opasna ratna mašina FOTO
Supacar

Podeli:

Ovaj dugovečni model često je predmet raznih prerada, a viđamo ga i u postavama oružanih snaga, najčešće pobunjenika i terorističkih organizacija. Sada nam stiže još "opakija" prerada. 

Dolazi iz Australije, a potpisuje je Supacat, renomirani proizvođač vojnih vozila. Toyotin model sada je postao MUV ili "Medium Utility Vehicle". Zasniva se na varijanti sa duplom kabinom, ali je zbog sdodatne opreme produžen. 

Zbog toga je dobio niz modifikacija, a ona najočiglednija, pored produženja, jeste ugradnja treće osovine. Vozilo je opremljeno 6x6 pogonom, a uz vojnu ima i klasičnu offroad opremu poput terenskih guma, dodatne krovne rasvete ili bull bara. 

Supacar

MUV je sve samo ne lagan, pa tako pod punim opterećenjem masa ide od početne 3 tone, do čak 6.5 tona. 

Ispod poklopca je poznati 2.8-litarski dizel motor sa 204 KS i 500 Nm, ali Supacat nudi mogućnost unapređenja karakteristika motora. Takođe, kao opcija se nudi i automatski menjač. 

Kako piše australijski Drive, vojka te zemlje je odbila vojnu verziju Toyote land Cruiser i odabrala Polaris Dagor. Sada ostaje da vidimo da li će prerađeni Hilux imati više sreće - a cena, kao posledica korišćenja komercijalne osnove, mogla bi da bude jedan od jačih aduta. 

Supacar

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: