Aktuelno 1

10.10.2024.

11:11

Ne cveta cveće ni u Maskovo preduzeće

Akcije kompanije Tesla su u SAD pale za 3,5% nakon što je firma objavila podatke o isporukama vozila u trećem kvartalu 2024. koji su razočarali analitičare.

Izvor: Tanjug

Ne cveta cveće ni u Maskovo preduzeće
shutterstock, Jeppe Gustafsson

Podeli:

Tesla je u kvartalu koji se završio 30. septembra isporučio 462.890 vozila, dok su eksperti kompanije Fektset prognozirali 463.310 isporučenih vozila, prenosi CNBC.

Analitičari na osnovu isporuka najčešće procenjuju i Teslinu ukupnu prodaju vozila u istom periodu. Kompanija je istovremeno objavila da je u trećem kvartalu ove godine proizvela ukupno 469.796 vozila. 

Tesla je u poslednje vreme pod velikim pritiskom konkurencije, posebno u Kini gde kompanije BYD i Geely beleže značajan rast prodaje električnih automobila.

U Sjedinjenim Američkim Državama Tesli raste konkurencija u vidu ambiciozne firme Rivian, ali i tradicionalnih divova auto-industrije, kompanija General Motors i Ford, koji proizvode i električna vozila.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: