Aktuelno 0

03.10.2024.

17:00

Aston Martin ima sjajnu ponudu modela, ali negde je zapelo

Ništa od ispunjenja plana za ovu godinu, kompanija smanjuje procenu prodaje za 1.000 automobila.

Izvor: B92.net

Aston Martin ima sjajnu ponudu modela, ali negde je zapelo
Aston Martin

Podeli:

Aston Martin je prošao kroz finansijsku krizu u poslednjoj deceniji. Ali nedavno, kompanija je preokrenula stvari pod budnim okom Lorensa Strola, sa sjajnim novim modelima, kao što su DB12, DBX i Vantage.

Aston Martin

Ali čak i sa ovim nedavnim nizom uspeha, britanski proizvođač sportskih automobila ove godine neće dostići zacrtani cilj.

U nedavnom intervjuu za Rojters, novoimenovani izvršni direktor Edrijen Holmark, koji dolazi iz kompanije Bentley, rekao je da će Aston Martin ove godine proizvesti i isporučiti oko 1.000 automobila manje nego što je prvobitno procenjeno i da neće moći da ispuni svoj cilj za ovu godinu.

Aston Martin je imao za cilj da isporuči 7.000 automobila u 2024, što bi bilo značajno poboljšanje u odnosu na 6.620 vozila koje je kompanija isporučila prošle godine – ali to se neće dogoditi.

Aston Martin

"Bila je potrebna skoro savršena realizacija da bi se ispunio ambiciozni plan kompanije za 2024.", rekao je Holmark u intervjuu.

"Međutim, postalo je jasno da moramo da preduzmemo odlučne mere kako bismo prilagodili obim proizvodnje za 2024. godinu".

Profimedia/Zandvoort Netherlands

Holmark je naveo probleme u lancu snabdevanja, posebno "poplave" i "požare" koji su pogodili nekoliko dobavljača Aston Martina širom Evrope.

Poplave u Švajcarskoj ranije ove godine zaustavile su proizvodnju kod velikog dobavljača aluminijuma, što je takođe uticalo na brendove kao što su BMW, Jaguar Land Rover i Porsche.

Aston Martin

Sledeća godina bi, međutim, mogla da bude profitabilnija za brend, jer će se u prodaji naći modeli kao što su novi Vanquish Valhalla, kao i ažurirani DBX SUV.

Aston Martin je takođe odbacio svoje ambiciozne EV planove i obećao da će nastaviti sa prodajom automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem u 2030-im, što će, verovatno, zadržati interesovanje entuzijasta u narednih nekoliko godina.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: