Aktuelno 2

06.10.2024.

8:30

Šef Forda: "Prestaćemo da pravimo dosadne automobile"

Šef kompanije Ford, Džim Farli, imao je par bombastičnih izjava tokom nedavnog intervjua.

Izvor: autoblog

Šef Forda: "Prestaćemo da pravimo dosadne automobile"
Profimedia/Bill Pugliano

Podeli:

Farli je, govoreći za Car Magazine, najavio dolazak Ford Explorera u Evropu, i tom prilikom govorio o budućnosti brenda.

"Izlazimo iz biznisa dosadnih automobila, i pristupamo poslu sa legendarnim automobilima", rekao je Farli za ovaj list.

Farli je, zapravo, mislio na to što je Ford izmenio deo svoje ponude kako bi se posvetio malom broju najprofitabilnijih modela.

Ford

Tako će se Ford rešiti modela Focus, a nedavno su prestali i sa proizvodnjom modela Fiesta, Flex, C-Max za regularne i hibridne modele, kao i sa proizvodnjom Taurusa.

Svi ovi modeli imali su nešto zajedničko: bili su jeftiniji deo Fordove ponude, ali su istovremeno bili i prilično skupi za segment u koji spadaju. Izgleda da će, kao što je ranije već činio, Ford i sada pokušati da priđe bogatijim kupcima.

"Možemo Mustangom da se takmičimo protiv Porschea - to je najprodavaniji sportski kupe na svetu. Uložićemo u taj brend i biti sve jači", rekao je on.

Kao primer pravca u kom bi trebalo da se razvijaju Ford putnički automobili, Farli je naveo Raptor - ovaj model je 2010. predstavljen kao premijum verzija F-150, a sada je put kojim bi Ford trebalo da se razvija u budućnosti, kako je rekao šef ove marke.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: