Aktuelno 1

30.09.2024.

20:45

Hiperprodukcija: U jednom danu na tržište stiglo desetak novih modela FOTO

Situaciju je sve teže pratiti, zbog čega u naslovu stoji "desetak" umesto konkretnog broja.

Izvor: Revijahak

Hiperprodukcija: U jednom danu na tržište stiglo desetak novih modela FOTO
Zhiji Automobile

Podeli:

Prema nepotpunim statističkim podacima iz Kine, samo 26. septembra lansirano je najmanje desetak novih automobila, među kojima je SAIC-ov podbrend Zhiji Automobile lansirao Zhiji LS6 (na gornjoj fotografiji), za koji se tvrdi da ima upravljanje na sva četiri točka.

AVATAR

Tu je zatim AVATAR, brend vozila visoke klase (podmarka Changana), koji je lansirao svoj prvi model AVATR 07.

Dongfeng

GAC Aion AION RT, Dongfeng Wind Planet Sea S7, Chery Xingtu Yaoguang C-DM Electric 4WD verzija, Changan Qiyuan A07, Lynk & Co 06 Renew/EM-P, FAW Besturn V70/T90 Longyao Edition i drugi modeli takođe su se pojavili u pretprodaji ili u salonima pomenutog dana, piše Revijahak.

Changan

U istom danu Xpengov G9 dobio je i model Pro, verziju visokih performansi s pogonom na sva četiri točka.

Lynk&Co

Honda i Dongfeng Motor zajedno su lansirali Lingxi L, a GAC je predstavio kupcima obnovljeni Accord, dok su Ford i Changan zajedno lansirali osveženi Mondeo.

Ako pogledamo ceo septembar, za mesec dana lansirano je oko 50 novih automobila. Razlog za toliki broj je jednostavno taj što je konkurencija u Kini sve žešća, a automobilske kompanije moraju da lansiraju nove automobile sa nadogradnjom hardvera, sa nepromenjenim ili sniženim cenama da bi ostale u trci sa konkurencijom.

Konkurencija među automobilskim kompanijama, naravno, omogućava potrošačima da kupe modele viših konfiguracija po nižim cenama, ali to nije dobro za razvoj cele industrije i ima mnogo mana.

Naime, politika konstantnih sniženja najčešće vodi padu kvaliteta. Takođe, mnogi trgovci su pred pucanjem.

Imaju gomile neprodatih vozila u salonima, cena im pada, a cena polovnih vozila nikad nije bila niža. Uglavnom, kineski (automobilski) san mogao bi za mnoge da se završi bolnim trežnjenjem...

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: