Aktuelno 16

26.09.2024.

10:08

Mercedes planira (do sada) nezamislivo?

Mercedes razmišlja o ukidanju nekoliko svojih modela, prenose ugledni nemački mediji.

Izvor: B92

Mercedes planira (do sada) nezamislivo?
Mercedes

Podeli:

Kada je stigao na tržište, BMW X6 upoznao je vozače sa kupe SUV segmentom automobila. I danas ih je dosta na putevima, što čini da se neki modeli ne prodaju baš najbolje u odnosu na konkurenciju.

Takav je, izgleda, slučaj i sa Mercedesovim GLC Coupe i GLE Coupe verzijama, koje čine samo između 10% i 15% globalne prodaje ovih modela.

Upravo zato, kako piše nemački list Handelsblatt, inajderi tvrde da kompanija razmišlja o tome kakva će biti budućnost njihovih kupe SUV modela - neki od direktora smatraju da je vreme da GLC Coupe i GLE Coupe polako nestanu sa tržišta.

Ima i onih umerenijih koji su za to da se ova dva modela spoje u jedan, ali i onih optimističnih, koji smatraju da se neće ništa promeniti i da je u pitanju samo trenutan zastoj na tržištu.

Mercedes je nedavno potvrdio da će se 2026. godine pojaviti SUV velik kao GLC, ali on neće dobiti kupe verziju, što dodatno govori o maloj popularnosti ovog segmenta među Mercedesovim kupcima.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: