Aktuelno 2

25.09.2024.

16:01

Uskoro u proizvodnji: Kineski motor ruši nekoliko rekorda!

Motor sa nultom emisijom kineskog diva GAC-a poznat je kao Quark Electric Drive, a najnovija njegova verzija je nazvana 2.0.

Izvor: Revijahak

Uskoro u proizvodnji: Kineski motor ruši nekoliko rekorda!
GAC

Podeli:

To je tehnologija je koja će da pokreće modele marke Hyptec, proizvođača vozila visokih performansi u vlasništvu GAC-a, koji je ranije na inostranim tržištima bio poznat kao Aion Hyper.

Novi motor obara ček tri rekorda u svojoj kategoriji.

Prvi zbog efikasnosti od 98,5%, drugi zbog gustine energije od 13 kW po kilogramu, a takođe i zbog brzine kojom može da radi, koja se procenjuje na 30.000 o/min.

Osim toga, blok je inovativan i po vrsti materijala koji se koriste za njegovu izradu, a to su u osnovi amorfni metali, odnosno imaju nesređenu strukturu na atomskom nivou. Zahvaljujući tome, smanjena je veličina motora.

To znači da je s električnim blokom iz GAC-a moguće da se postigne domet od 50 dodatnih kilometara u električnom vozilu, kao i do 150 kilometara u električnom vozilu sa produženim dometom u odnosu na trenutni prosek.

Na primer, automobil sa pogonom na četiri točka koji postavlja revolucionarni kineski motor mogao bi da postigne istu autonomiju kao onaj koji ima vuču samo na jednoj od osovina i uključuje električni pogonski sistem poput onih koje možemo pronaći u trenutnim modelima.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: