Aktuelno 1

25.09.2024.

18:45

Automobil za kraj sveta FOTO/VIDEO

Sve više aftermarket specijalista nude svoje kreacije sa šest točkova, a među njima je i dobro poznata kompanija Apocalypse Manufacturing sa Floride.

Izvor: Kliks

Automobil za kraj sveta FOTO/VIDEO
Apocalypse

Podeli:

Apocalypse je kreirao dosad "najluđe" 6x6 vozilo, a kao baza je poslužio Land Rover Defender. Ovaj "monstrum" je dobio ime World Ender (eng. "uništitelj sveta"), i rezultat je ozbiljnih modifikacija.

Za početak, šasija je presečena i produžena kako bi se napravilo mesta za treću osovinu, odnosno još dva točka. Za razliku od nekih jeftinijih 6x6 konverzija, ovi dodatni točkovi su povezani sa pogonom, ali izazovi idu mnogo dalje od toga.

Kompanija je poradila na Defenderovom vešanju, tako da se može podizati i spuštati za oko 203 mm jednostavnim pritiskom na dugme. Izabran je 20-inčni set felni dizajniranih u vojnom stilu, a na njima su masivne 38-inčne gume koje bi trebalo da savladaju i najteže off-road staze.

Načinjene su i brojne promene karoserije, tako da Defender sada ima široke blatobrane, bočne stepenice i pragove, kao i narandžasti prednji branik. 

Dodatna LED svetla postavljena su na krovu, a tu su i krovni nosači, dok se nazad nalaze sportske šipke i rezervni točak pune veličine smešten u tovarni prostor.

Defender pokreće standardni 5,0-litarski V8 motor s kompresorom, koji razvija 525 KS i 625 Nm obrtnog momenta. Za sada nema podatka o težini vozila, ali definitivno je znatno teži od tipičnog Defendera.

Primerak na fotografijama je već isporučen kupcu iz Džeksonvila (Florida), ali Apocalypse je spreman da proizvede još primeraka za svakoga ko za ovu dramatičnu konverziju izdvoji 374.999 dolara.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: