Aktuelno 3

25.09.2024.

17:15

Nemačkoj auto-industriji preti krah

Naredne godine će evropski proizvođači automobila imati stroža pravila o emisiji CO2 i ozbiljne finansijske kazne ako ih ne ispune.

Izvor: Revijahak

Nemačkoj auto-industriji preti krah
Volkswagen

Podeli:

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner želi da smanji restrikcije u pogledu CO2 emisija za sledeću godinu. U suprotnom, moglo bi da se završi veoma loše za nemačku automobilsku industriju, kaže on.

"Preti kolaps jedne od naših ključnih industrija", kaže Kristijan Lindner.

Iduće godine će evropski proizvođači automobila imati stroža pravila o emisiji CO2 i ozbiljne finansijske kazne ako ih ne ispune.

Propise potpisuje Evropska komisija i odnose se na smanjenje emisije ugljen-dioksida iz novih automobila koji se prodaju u regionu sa 116 grama na 93,6 grama po kilometru. Ali izgleda da se ne slažu svi da su propisi dobra stvar.

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner upozorava da će povećani zahtevi dovesti do velikih kazni za nekoliko nemačkih proizvođača automobila.

Prema njegovim rečima, oseća veliku zabrinutost zbog situacije i sada zahteva da se pooštravanje pravila u potpunosti zaustavi, piše nemački FAZ.

Jedna od kompanija koja će teško ostvariti ekološke ciljeve koje je EU postavila za 2025. je Volkswagen.

Da bi ovaj nemački proizvođač ispunio nove zahteve EU do 2025. godine, Volkswagen mora da poveća udeo električnih automobila sa sadašnjih 9,7 odsto na 24,7 odsto, što je više nego duplo.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: