Aktuelno 3

23.09.2024.

11:55

Dacia, vidi šta su ti uradili od Dustera! FOTO

Proširena karoserija i spušteno ogibljenje oduzimaju Dusteru terenske sposobnosti, ali mu daju agresivniji, sportski izgled.

Izvor: B92.net

Dacia, vidi šta su ti uradili od Dustera! FOTO
Carpoint

Podeli:

Treća generacija modela Dacia Dustera predstavljena je početkom 2024. godine, ali tjuneri tek treba da pokažu svoju kreativnost na rumunskom bestseleru.

Nemački diler Carpoint, poznat po kreiranju specijalnih izdanja modela Dacia, bio je prvi koji je predstavio komplet nadogradnje za novi Duster, fokusirajući se na sportski imidž.

Za sada, Dacia Duster Carpoint Edition je predstavljen kroz seriju kompjuterskih rendera, koji otkrivaju kako će SUV izgledati kada kompanija primeni tretman na stvarni automobil.

Carpoint

Modifikacije uključuju proširenje karoserije, elemente na spoljašnjosti koji vozilu daju sportski izgled, nove točkove, kao i spušteno ogibljenje, pretvarajući SUV robusnog izgleda u "agresivniji" automobil.

Komplet dodataka karoseriji uključuje produžetke prednjeg i zadnjeg branika, proširene blatobrane, poklopac za haubu i ukrase za vrata.

Carpoint nije otkrio kakve materijale će koristiti za ove dodatke, ali će oni svakako biti reprezentativniji od originalnih fabričkih elemenata delimično izrađenih od reciklirana plastike.

Carpoint

Pored toga, tu je i nekoliko detalja obojenih u crveno, čime se naglašava sportski imidž Dustera.

Novi aluminijumski točkovi izgledaju masivno, a pretpostavlja se da su prečnika 20 ili 21 inča.

Na njih su montirane niskoprofilne gume, koje su primetno šire od originalnih.

Carpoint

Spušteno vešanje dosta smanjuje odstojanje od tla koje, kada SUV izađe iz fabrike, iznosi 217 mm, čime se poništava jedna od najvećih prednosti rumunskog modela a to je njegova terenska sposobnost.

Carpoint nije otkrio nadogradnje performansi, ali je nagovestio da komplet krije "nekoliko tajni" koje će obelodaniti u bliskoj budućnosti.

Carpoint

Ostaje da se vidi da li će ova opsežna vizuelna poboljšanja upariti sa značajnim povećanjem snage i modifikacijama mehaničke osnove kako bi se uskladili sa novom estetikom vozila.

Trenutno, najmoćniji pogonski sklop u novoj liniji Dacia Dustera je hibrid, koji nudi kombinovanu snagu od 140 KS (103 kW).

Ipak, možda bi bolji izbor bio "laki" hibrid 1.3 TCe sa 130 KS (96 kW), pogotovo zato što je to jedina varijanta koja nudi pogon na sva 4 točka.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: