Aktuelno 0

21.09.2024.

13:03

Porsche sa Teslinim električnim pogonom FOTO

U proteklim godinama je svet restomoda baziranih na Porscheu 911 znatno porastao - Kalmar Automotive je najnoviji u nizu sa zanimljivim projektom.

Izvor: Kliks

Porsche sa Teslinim električnim pogonom FOTO
Kalmar

Podeli:

U fokusu većine modernizovanih primeraka klasičnog modela 911 je motor, ali u slučaju modela Kalmar 7-97 E-Volt, reč je o potpuno električnom pogonu. Pomisao na restomod ovog tipa sa elektromotorom možda odbija neke entuzijaste, ali tražnja i te kako postoji, a Kalmar želi da iskoristi priliku.

Automobil je započeo svoj život kao model 964, koji je u Kalmarovoj radionici dobio električni pogon Teslinog Modela S. Motor isporučuje impresivnih 456 KS i 660 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa baterijom kapaciteta 63 kWh.

Ova snaga je dovoljna da sportski automobil ubrza od 0 do 100 km/h za četiri sekunde. Domet sa jednim punjenjem baterije iznosi do 290 kilometara, a uz CCS funkciju brzog punjenja, baterija može da se napuni do 80% za manje od jednog sata.

Uprkos bateriji, automobil nije pretežak - njegova masa iznosi 1.374 kilograma, što odgovara originalnom modelu 964 Turbo.

Novi paneli karoserije izrađeni su od laganih lanenih vlakana, aerodinamika je poboljšana, a automobil izgleda "opasnije" od originalnog. Kalmar nudi kupcima i izbor poboljšanih čeličnih i karbonsko-keramičkih kočnica.

Unutrašnjost je takođe modernizovana, pa uključuje električni klima uređaj, Bluetooth ozvučenje koje podržava Apple CarPlay sistem, brisače sa senzorima za kišu, mekanu kožu i široku paletu boja.

Konverzija košta najmanje 450.000 dolara, a sve promene su reverzibilne.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: