Aktuelno 5

19.09.2024.

8:54

Predstavljen Lotus Theory 1: Koncept od 1000 KS FOTO

Lotus je nakon objavljenih tizera zvanično predstavio električni koncept Theory 1, koji najavljuje dolazak sledeće generacije kinesko-britanskih sportskih automobila.

Izvor: Kliks

Predstavljen Lotus Theory 1: Koncept od 1000 KS FOTO
Lotus

Podeli:

Theory 1 je električni superautomobil sa konfiguracijom od tri sedišta poput one u McLarenu F1. 

Pokreću ga dva električna motora koji zajednički isporučuju 1.000 KS. Koncept ima pogon na sva četiri točka, pa od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,5 sekundi pre nego što dođe do maksimalnih 320 km/h. 

Baterija kapaciteta 70 kWh omogućava mu domet od 402 kilometra.

Karbonska karoserija je omogućila da težina automobila bude ispod 1.600 kilograma, a Theory 1 sadrži još mnogo vidljivih karbonskih komponenti iznutra i spolja, uključujući "leptir" vrata. 

Koncept izgleda vitkije, uže i lepše od veće Evije, a iako karoseriju krase obline, Lotusovi dizajneri su imali na umu originalni S1 Esprit iz 1977. godine kada su ga dizajnirali.

Jedna od inovacija je Lotuswear, sistem adaptivne robotike prekrivene tekstilom, koji je razvijen sa Motorskinsom i koji pruža haptički "feedback" vozaču kroz sedište i volan.

Male naduvane kapsule daju impulse kako bi npr. vozaču sugerisali kada treba da skrene, a takođe mogu da funkcionišu i kao dugmad.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: