Aktuelno 13

14.09.2024.

9:45

Kina upozorava svoje proizvođače: Ne širite naprednu tehnologiju po svetu!

Kina podstiče proizvođače automobila da izvoze takozvane "nokdaun" komplete.

Izvor: Revijahak

Kina upozorava svoje proizvođače: Ne širite naprednu tehnologiju po svetu!
BYD promo

Podeli:

Ovo znači da će se ključne komponente električnih automobila proizvoditi u zemlji, a zatim slati na odredišna tržišta za završnu montažu, navodi se u izveštaju Bloomberga.

Kinesko ministarstvo trgovine (MOFCOM) održalo je sastanak sa više od desetak proizvođača automobila pre nekoliko meseci, i reklo im da ne ulažu u automobilsku industriju u Indiji. 

Osim toga, proizvođači automobila koji žele da ulažu u Tursku trebalo bi prvo da obaveste Ministarstvo industrije i informacione tehnologije, koje nadzire kineski sektor električnih vozila, i kineska ambasada u Turskoj.

Smernice MOFCOM-a nalažu da ključna proizvodnja ostane u Kini, što bi moglo da našteti naporima kineskih proizvođača automobila dok traže prostor za širenje u svetu.

MOFCOM je na sastanku napomenuo da su zemlje koje pozivaju kineske proizvođače automobila da grade fabrike, obično one koje donose ili razmatraju trgovinske prepreke uvozu kineskih automobila, navodi se u izveštaju Bloomberga. 

Zvaničnici su učesnicima rekli da proizvođači ne bi trebalo slepo da prate trendove trendove ili da veruju pozivima stranih vlada na ulaganja. 

Kineski proizvođači automobila pojačavaju svoje napore za izgradnju fabrika u inostranstvu jer konkurencija na domaćem tržištu postaje sve oštrija, a dodatne uvozne carine na kineska električna vozila prete na inostranim tržištima.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: