Aktuelno 5

11.09.2024.

8:00

Predstavljen najsnažniji auto na svetu sa manuelnim menjačem FOTO

Hennessey ima najsnažniji automobil na svetu sa manuelnim menjačem - u pitanju je Hennessey Venom F5-M.

Izvor: Kliks

Predstavljen najsnažniji auto na svetu sa manuelnim menjačem FOTO
Hennessey

Podeli:

Venom F5-M pokreće 6,6-litarski twin-turbo V8 motor, koji isporučuje 1.842 KS i 1.618 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem. 

Ovaj model je zasnovan na Venom F5 Roadsteru, koji ima sedmostepeni automatizovani manuelni menjač.

Hennessey nije objavio nikakve detalje o performansama, ali jasno je da F5-M koji vredi 2,65 miliona dolara neće biti tako brz u utrci u ubrzanja kao njegov "brat" sa lopaticama za promenu stepena prenosa. 

S druge strane, to verovatno neće biti važno kupcima 12 primeraka, koliko će zapravo biti proizvedeno, a tu je i činjenica da će i dalje imati jedan od najbržih drumskih automobila.

F5-M se ne razlikuje samo po menjaču i tri papučice, nego i po leđnom peraju dugom 1.400 mm, koje se širi od zadnjih sedišta.

U unutrašnjosti je poznati upravljač sa mnogo dugmića, ali nema gornjeg dela koji bi kvario pogled na digitalne merače.

"Ekstremni smo, autentični i jasno i jedinstveno američki, a ove karakteristike blistaju u dizajnu modela F5-M, kao i u njegovim performansama", rekao je Nejtan Makimik, direktor dizajna u kompaniji Hennesey. 

"Ovo je automobil za hrabre entuzijaste koji vole hiperautomobile sa divljom snagom, dramatičnim dizajnom i iskustvom za upravljačem koje se ne može porediti ni sa čim drugim na Zemlji", dodao je on.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: