Aktuelno 29

08.09.2024.

11:20

Šta vozi Luka Dončić: Otkrio koji mu je omiljeni, a koji auto iz snova FOTO

Luka Dončić gaji veliku strast prema automobilima, a nedavno je govorio o tome koji mu je omiljeni, ali i koji model iz snova.

Izvor: Basketnews

Šta vozi Luka Dončić: Otkrio koji mu je omiljeni, a koji auto iz snova FOTO
Profimedia

Podeli:

Dončić je u intervjuu za "Overtime" rekao da ima 13 automobila, kao i da su mu neki u rodnoj Sloveniji, a neki u SAD.

Njegova kolekcija je impresivna, jer poseduje, između ostalog, Ferrari 812 Superfast, Porsche 911 Turbo S, Porsche Panamera 4, 1967 Ford Bronco, 1968 Chevrolet Camaro, kao i Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6×6.

Mada su ovde nabrojani neki zaista izvanredni primerci, nijedan od njih nije omiljen proslavljenom košarkašu.

"Moj omiljeni automobil je Brabus Rocket", rekao je Luka u intervjuu.

Inače, Brabus Rocket 1000 je baziran na modelu Mercedes-AMG GT 63 S E Performance. U pitanju je model ograničene serije, koji od 0 do 100 km/h stiže za samo 2,6 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 316 km/h.

Uprkos tome što zarađuje više od 40 miliona dolara godišnje, Dončić je ipak oprezan kada je u pitanju davanje velike svote novca na automobil. Rekao je da mu je zanimljiv novi Bugatti, ali da je "preskup, pa će razmisliti o njemu".

Inače, u pitanju je model koji košta od 1,7 do 18,7 miliona dolara, a koji je istovremeno i njegov "automobil iz snova".

Sledeći automobil koji će Luka kupiti, kako je otkrio, najverovatnije će biti Lamborghini, mada već poseduje luksuzni SUV Lamborghini Urus.

Podeli:

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: