Aktuelno 4

06.09.2024.

12:48

Odlučeno: Zabranjeno iznajmljivanje električnih trotineta u prestonici

Uprava glavnog grada Španije, Madrida, najavila je da će uskoro stupiti na snagu zabrana iznajmljivanja električnih trotineta.

Izvor: B92

Odlučeno: Zabranjeno iznajmljivanje električnih trotineta u prestonici
Shutterstock/Viewframer

Podeli:

"Ukidamo autorizaciju kompanijama koje iznajmljuju električne automobile na ulicama našeg grada", objavio je na Twitteru gradonačelnik Madrida Hoze Martinez-Almeida.

Dodao je da bi ova odluka trebalo da stupi na snagu u oktobru, kao i da "prioritet gradske uprave jeste bezbednost stanovnika Madrida". Trenutno, tri kompanije mogu da iznajmljuju trotinete u Madridu, ali to će se uskoro završiti.

"Nijedna od ovih kompanija nije ispoštovala uslove koje smo postavili zbog bezbednosti pešaka, a naročito stairjih osoba", naveo je gradonačelnik španske prestonice. 

Najveće kritike idu na račun toga što ove tri firme (Lime, Tier Mobility i Dott) nemaju tehnologiju koja je potrebna kako bi se sprečili vožnja i parkiranje tamo gde je zabranjeno.

Madrid se ovako pridružio brojnim svetskim gradovima koji su zabranili iznajmljivanje električnih trotineta zbog zabrinutosti za bezbednost pešaka, kao što su Pariz, Las Vegas, Montreal i drugi.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: