Aktuelno 14

07.09.2024.

16:32

Potpuno novi BMW Serije 1 stigao u Beograd FOTO

Četvrta generacija popularnog modela BMW Serije 1 stigla je i u Beograd.

Izvor: B92

Potpuno novi BMW Serije 1 stigao u Beograd FOTO
Delta Motors/Aleksandar Savin

Podeli:

Ovaj model stigao je u The BMW Store u tržnom centru "Galerija Beograd", a iz BMW-a kažu da je reč o "kompaktnom modelu sportskog karaktera", kao i da nova Serija 1 poseduje široku, prepoznatljivu prednju BMW masku inovativne strukture sa vertikalnim i dijagonalnim rešetkama, dok standardni LED farovi imaju upečatljive vertikalne elemente za dnevno svetlo i pokazivače pravca.

Bočni deo ima dinamičan oblik, dok standardni BMW Individual Shadow Line visokog sjaja uključuje grafički element sa brojem 1 na Hofmajsterovom pregibu na C-stubu. Dugačak krovni spojler i bočni deflektori vazduha naglašavaju izduženu siluetu automobila, a upečatljiva dvodelna zadnja svetla se protežu u bočne delove.

Opcioni M Sport i M Sport Design paketi čine novu BMW Seriju 1 još dinamičnijom. M specifične dizajnerske karakteristike uključuju velike usisnike vazduha na prednjem delu, naglašene bočne pragove i trodimenzionalni element difuzora na zadnjem delu. Na vrhu asortimana modela je BMW M135 xDrive  koji ubrzava do 100 km/h za 4,9 sekundi. 

Novodizajnirani enterijer nove BMW Serije 1 nudi ambijent sa sportskim elementima i prostor za do pet putnika. Nova sedišta pružaju udobnost za duga putovanja, a preklapanjem naslona zadnjih sedišta, prostor za skladištenje prtljažnika može se povećati sa 380 na 1.200 litara. 

Unutra, potpuno digitalni sistem displeja se sastoji od 10,25-inčnog informacionog displeja i 10,7-inčnog kontrolnog ekrana. 

Pored verzije BMW M135 xDrive, tu su i ostali motori dostupni za novu BMW Seriju 1 kao deo najnovije generacije modularnih motora iz BMW Grupe.

Trocilindrični benzinski motor novog BMW-a 120 i četvorocilindrični dizel motor novog BMW-a 120d u kombinaciji sa 48-voltnom mild hybrid tehnologijom poboljšavaju efikasnost i spontanu isporuku energije, a sve pogonske jedinice prenose svoju snagu na 7-stepeni Steptronic menjač sa dvostrukim kvačilom.
 
Novi BMW Serije 1 nudi značajno proširen spektar automatizovanih sistema za vožnju i parkiranje kao standardnu ili opcionu opremu, a opcioni asortiman uključuje i pomoć pri upravljanju i kontroli trake, pomoć za automatsko ograničenje brzine i navođenje rute kada se koristi aktivni tempomat sa funkcijom Stop & Go.

Parking Assistant Professional je takođe dostupan za novi BMW 120 i novi BMW 120d, što omogućava kontrolu parkiranja i manevrisanja pomoću pametnog telefona.

Paket inovacija uključuje BMW Live Cockpit Professional sa BMW Head-Up ekranom i proširenim prikazom na kontrolnom displeju, kao i Parking Assistant Plus. 

Novi BMW Serije 1 sadrži najnoviju verziju BMW iDrive-a sa funkcijom QuickSelect za intuitivno i praktično upravljanje funkcijama vozila. Novi BMW iDrive je dizajniran za upravljanje dodirom i glasom i zasnovan je na BMW Operativnom sistemu 9, koji pruža osnovu za individualan izbor dodatnih digitalnih usluga, saopštili su iz BMW-a.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: