Aktuelno 24

04.09.2024.

15:04

Predali patent: U planu prisluškivanje razgovora i praćenje lokacije automobila

Ford je podneo zahtev za odobrenje patenta koji bi im omogućio da puštaju reklame direktno u vašem automobilu.

Izvor: Motor1

Predali patent: U planu prisluškivanje razgovora i praćenje lokacije automobila
Ford

Podeli:

U pitanju je sistem koji koristi vašu destinaciju, rutu, brzinu, istoriju putovanja, saobraćajne uslove i svašta nešto drugo kako bi odlučio koje reklame treba da vam pokaže na ekranima u autobilu.

Čak bi i tip puta kojim se vozite, kao što je na primer auto-put, motoput ili gradske ulice, mogao da odredi koje ćete oglase videti, kao i koliko će ih biti.

Proizvođač će pratiti na koji način vozači reaguju na oglase, a to bi moglo da uključi i zvučne zapise kao što je praćenje razgovora unutar automobila, kako bi se "proverila tolerancija korisnika na određeni broj oglasa".

Ovaj sistem bi slušao ćaskanja onih koji se voze, i smanjivao broj oglasa tokom razgovora, ili puštao audio oglas kada je u automobilu tiho. Mogao bi da prisluškuje i ključne reči ili fraze i na osnovu njih da plasira oglase za koje smatra da će biti relevantni putnicima.

Važno je napomenuti da je sve i dalje na nivou zamisli, ali ako se Fordu ovaj patent odobri, verovatno nismo daleko od toga da nas sopstveni automobil "prisluškuje".

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Podeli: