Aktuelno 9

04.09.2024.

11:09

Teatar apsurda: Pljušte kazne zbog životinje koju niko nije video (ali vi hoćete) FOTO

U nemačkom gradu Drezdenu postavljeno je ograničenje brzine zbog jedne životinje. Od ovog trenutka priča postaje sve čudnija.

Izvor: B92

Teatar apsurda: Pljušte kazne zbog životinje koju niko nije video (ali vi hoćete) FOTO
Profimedia/Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbild/dpa

Podeli:

Na mostu Valdšlosen preko reke Labe uvedeno je ograničenje brzine i postavljene su saobraćajne kamere. U pojedinim periodima godine brzina je ograničena na 30 km/h umesto na uobičajenih 50 km/h.

Razlog za ovo je briga o dobrobiti jedne životinjice – slepog miša vrste mali potkovičar, koji bi leti češće trebalo da ide u lov na insekte.

Od otvaranja mosta 2013. godine, oko 175.000 vozača je kažnjeno jer nije poštovalo ovu meru ograničenja. 

Međutim, pitanje je koliko su zaista krivi, s obzirom na to se menja vreme u kom ograničenje važi: u aprilu od 19.00 do 7.00 časova, tokom maja i juna od 20.00 do 6.00, u avgustu i septembru od 19.00 do 6.00 i u oktobru od 18.00 do 7.00.

Sve bi ovo i moglo da prođe, bilo bi razumno i tako dalje, da nije samo jednog problema – male potkovičare niko nikada nije video u blizini mosta.

"Nema informacija o tome da je mali potkovičar ikada viđen blizu ovog mosta", rekli su iz odgovornih organa Saksonije za nemački list Bild, a iz uprave Drezdena su naveli da "traže slepe miševe od 2022. godine".

Ako vas zanima kako izgleda ovaj "fantomski slepi miš", ne brinite, evo ga ispod.

Profimedia

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

12 h

Podeli: