Aktuelno 12

03.09.2024.

21:39

Seksi rođak VW Tiguana: Debitovala Cupra Terramar! FOTO/VIDEO

Cupra je predstavila svoj dugo čekani model, Terramar, još jedan dodatak segmentu sportskih SUV automobila.

Izvor: B92

Seksi rođak VW Tiguana: Debitovala Cupra Terramar! FOTO/VIDEO
Cupra

Podeli:

Cupra kaže da je stil Terramara zapravo omaž istorijski važnoj trkačkoj stazi gde se brend i rodio 2018. godine, a specijalizovani sajt CarsScoops imao je zanimljiv epitet za ovaj automobil: "Seksi rođak VW Tiguana iz Španije".

Ovaj SUV ima dimenzije 1,584mm x 1,863mm x 4,519mm, i koristi novi potpis brenda sa tri trougla. Tu su i Cupra Matrix LED Ultra svetla, kao i Hi-Def tehnologija, na šta su Španci posebno ponosni.

Kada je u pitanju enterijer, Cupra se potrudila da digitalizacija bude u centru pažnje. Unutra je digitalni kokpit, kao i 12,9-inčni infotainment sistem, za koji kažu da je pravljen sa jednostavnošću na umu.

Što se pogonskog sklopa tiče, Cupra se odlučila za pet varijanti uz tri različita pogonska mehanizma - tu su TSI, eTSI i plug-in hibridna verzija. 

Benzinska (TSI) verzija u oba slučaja ima 2,0-litarski motor, gde možete birati onaj sa 204 KS sa sedmostepenim DSG-om i pogonom na sva četiri točka, ili onaj u Cupra Terramar VZ verziji - on ima 265 KS, isti menjač i pogon na sva četiri točka.

Dalje je tu eTSI (blagi hibrid) sa 48V tehnologijom, a tu je 1,5-litarski benzinski motor, što bi trebalo da kombinuje snagu i efikasnost.

Za kraj, tu su dve opcije Terramar e-TSI (e-hibrida): verzija sa 204 KS i verzija sa 272 KS (kao i u prethodnom slučaju, ovo je takođe VZ).

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: