Aktuelno 1

05.09.2024.

20:42

I to ima u Kini: Rolls-Royce i Mercedes klonovi ispod 2.000 dolara FOTO

U Kini i dalje možete da vidite mnogo čudnih automobila, a među njima su svakako minijaturne verzije modela Rolls-Royce Phantom i Mercedes Maybach GLS.

Izvor: Kliks

I to ima u Kini: Rolls-Royce i Mercedes klonovi ispod 2.000 dolara FOTO
Weibo/SugarDesign

Podeli:

Na društvenoj mreži Weibo su objavljene fotografije dva automobila izložena na malom događaju, koji su pravili društvo floti drugih malih četvorotočkaša sličnih japanskim kei automobilima.

Minijaturni Phantom je posebno intrigantan. Baš kao i originalni Rolls-Royce, mali automobil ima veliku prednju hromiranu rešetku, ali nedostaje mu slavna figurica Spirit of Ecstasy. 

S obe strane su prednja svetla sličnog oblika kao i kod originala, ali plavo svetlo sijalica čini da izgledaju jeftino, mada je tu i set dnevnih LED svetala. Profil je takođe nalik originalnom Phantomu, što se posebno odnosi na kvake prednjih i zadnjih vrata koje su povezane.

Očigledno, replika modela Mercedes-Maybach GLS je isti automobil kao i "klonirani" Phantom, osim drugačije prednje maske. Sada je tu još veća hromirana rešetka slična onoj koju ima Maybach, a tu su i nova prednja svetla, kao i hromirani detalji na prednjem braniku.

SugarDesign

Očekivano, unutrašnjost je daleko od originalne, ali ipak sadrži kombinaciju infotainment ekrana i digitalnog instrument klastera, kao i ambijentalno osvetljenje i okrugle ventilacione otvore jasno inspirisane onima koje koristi Mercedes. 

Informacija o pogonu nema, a cena automobila je, verovali ili ne, manja od 2.000 dolara.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

21 h

Podeli: